Hoe start jij je dag? Je hoort vaak over ochtendroutines die mensen hebben. Voor iedereen is dit anders. Twee weken geleden ben ik een nieuwe routine gestart en een challenge aangegaan. Ik heb de Art of Breathing cursus gedaan. Swami Purnachaitanya gaf deze cursus en vroeg om in elk geval 40 dagen aaneengesloten de (verkorte) Sudarshan Kriya te doen. Dit houdt in: Pranayama – in 3 stappen Ujayi ademhalingen, Bhastrika ademhaling, Ohm chanten en Sudarshan Kriya. Totaal ongeveer 25 min en dan neem ik nog 10 minuten rust (5 minuten heb je minimaal nodig). Aangezien ik het nog niet echt leuk vind om te doen🙃 is dat een behoorlijke uitdaging. Ik heb mezelf verrast! Inmiddels heb ik dag 11 voltooid aansluitend aan de cursus, waar ik ook al 3 dagen achter elkaar dit beoefend heb. 

Waarom houd ik dit vol? Dat vroeg ik mezelf af. Ten eerste, omdat ik niet voor niets gekozen heb om deze cursus te volgen. Dan wil ik er wel mee aan de slag. Ten tweede is mijn geest helder, verfrist na de beoefening. Ten derde is het goed om door te zetten met iets wat ik nog (!) niet geweldig vind. En ik kan zeggen dat het al veel beter gaat. Het voelt niet meer als ’te lang’ om de ademoefeningen te doen, terwijl ik dat ik het begin wel had. En als laatste voel ik me krachtiger en energieker!

Er zijn ook follow ups om de uitgebreide Sudarshan Kriya van ruim een uur te doen. Deze ‘grote schoonmaak’ hebben we tijdens de cursus ervaren. Wat een sensatie en loslaatproces. Dit is altijd onder begeleiding. Inmiddels heb ik hieraan deelgenomen in Breda. Het was prettig om weer zo’n uitgebreide ademsessie te doen. Dit ga ik zeker vaker doen. Da’s een andere beleving dan de korte Sudarshan Kriya en daarna slaap ik zo goed!💜

Wat ik fijn vind is dat je online mee kan doen met meerdere activiteiten bij Art of Living en ook dagelijks met de verkorte Sudarshan Kriya. Aangezien het tijdstip niet uitkomt, doe ik de oefeningen zelf een uurtje vroeger om 5.45 uur. Ik hoor sommigen al denken, ZO VROEG! Ja. Ik sta er eerder voor op. Ik heb er prioriteit van gemaakt. Om 5.45 uur start ik met de yoga zonnegroet, waarna ik ga zitten voor de Pranayama reeks. Behalve dat ik al meer energie ervaar, is mijn ademhaling ook verbetert. 

Ik heb zoveel goede redenen om deze ochtendroutine te continueren voor mijn gezondheid en vitaliteit. Dat is de kracht van ademhaling. Breathe, smile, relax. In the end… doe ik dit uit liefde voor mezelf…🥰

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *