Het wordt zelden aan me gevraagd waarom ik eigenlijk met klankschalen ben begonnen. Nu je dit leest ben je misschien toch nieuwsgierig hoe het zover gekomen is.

Je weet waarschijnlijk dat ik hoogsensitief ben, en het zal je vast niet verbazen dat mijn dochters dit ook zijn. Bovendien zijn ze ook nog eens prikkelgevoelig. Dit heeft thuis, op school en tijdens uitstapjes voor de nodige uitdagingen gezorgd. Ik merkte bijvoorbeeld zelf dat na een drukke dag het moeilijk was om in slaap te vallen, en mijn kinderen ervoeren hetzelfde. Wanneer de prikkels te veel worden, lijkt het alsof je hoofd overloopt en je geen idee meer hebt wat je kunt doen, behalve ergens rust op te zoeken – als je die al kunt vinden! Daarom ben ik op zoek gegaan naar iets wat zou kunnen helpen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd, maar net niet datgene gevonden waar ik naar op zoek was. Wat ik dan precies zocht? Geen idee! Tot op een dag, terwijl ik in de sauna was en een klankschalensessie bijwoonde, ik ineens een geweldige rust en stilte ervoer. Dat was wat ik zocht!🥰 Zo ontstond het idee om zelf klankschalen te leren. Ik dacht dat dit mijn dochters zou kunnen helpen om ’s avonds rustig in slaap te vallen.

Ik schreef me in voor een workshop klankschalen om dit fascinerende instrument en zijn diverse klankmogelijkheden te ontdekken. Tijdens de workshop ontdekte ik dat er naast klankschalen ook andere instrumenten worden gebruikt die vergelijkbare geluiden produceren. Dat klonk als muziek in mijn oren! Ik beleefde een geweldige avond en kocht meteen een koshi. De zachte, rustgevende tonen van de koshi hadden al een magisch effect op de rust en stilte in het hoofd van mijn dochters, en stiekem ook op dat van mij! Niet veel later schreef ik me in voor een opleiding klankschalen en haalde de eerste klankschaal in huis. In eerste instantie oefende ik vooral thuis met mijn gezin, zonder verdere intenties. Maar al snel breidde mijn collectie uit tot vier klankschalen, een koshi en een oceandrum, en voelde ik me zelfverzekerd genoeg om klanksessies te gaan geven. Zo begon ik met sessies voor anderen in mijn woonkamer, en al snel volgden er meer! Tussendoor leerde ik ook klankschaalmassages te geven, wat ik kon combineren met mijn werk als coach. Mijn verzameling klankschalen en instrumenten groeide gestaag. Nu geef ik Sound Journeys op verschillende locaties. Echt fantastisch om te doen!💫

Mijn avontuurlijke en ontdekkende karakter heeft me naar prachtige ontdekkingen geleid, en er is nog zoveel meer. Naast het geven van klanksessies, begeleid ik ook trajecten waarin ik klankschalen integreer met coaching en in het tinnitus programma. De synergie tussen beide is opmerkelijk en versterkt het helende proces enorm. Ik voel me enorm dankbaar dat ik klankschalen heb leren kennen, waardoor ik anderen op een liefdevolle manier kan bijstaan in hun heling en ontwikkeling. Wil je meer weten over klankschalen kijk dan op de website www.soulsounds.nu

Als jij voelt dat je meer rust in je hoofd kan gebruiken, dan is het traject ‘Een ruisvrij hoofd’ misschien iets voor jou. Stuur een mail als je dit voelt, dan maken we een telefonische afspraak via: hester@soulsounds.nu

Fijne dag!☀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *