Ze is ingestapt in de trein die de richting van haar leven verandert. Ze is 13 jaar en ze heeft een belangrijke beslissing genomen. Er ging een heel proces aan vooraf, tot ze op het punt was gekomen dat ze niet anders meer kon dan een keuze maken. Ze kiest voor haar geluk. Dit is wat ze wil. Ze heeft een lastige en weloverwogen beslissing genomen om naar een andere middelbare school over te stappen na de zomervakantie. Ze laat 3 vriendinnen achter op school waarvan 1 haar beste vriendin is. Ik vind het heel krachtig van onze dochter dat ze voor zichzelf kiest. Dat noem ik ownership. Ze neemt de leiding over haar leven en laat zich niet beïnvloeden door haar omgeving. Als ouder kan ik haar alleen maar toejuichen en zeggen: Heel knap gedaan. Wat een lef heb jij! 🔥

Als moeder zag ik in november al dat de huidige school geen blijvertje was. Ze had al snel last van ruis op school, alle drukte. Welke school ze wel zou gedijen wist ik toen ook niet. Beetje bij beetje begon er een beeld te vormen. Af en toe een gesprek over hoe ze zich voelt en wat ze zou willen. Ik gun mijn dochters alle geluk vd wereld.🍀 Als dat betekent dat ze niet meer op de fiets naar school gaat in onze vertrouwde omgeving dan is dit zo. Ze gaat buiten haar comfortzone, zet haar angst opzij en stapt op die trein naar geluk. Natuurlijk heeft deze beslissing consequenties. En die neemt ze voor lief. Na de zomervakantie begint ze in het 2e leerjaar. Een kwartier naar het station fietsen, 35 minuten in de trein naar Kapelle en dan naar school lopen. De middelbare school ligt naast het station, dus ideaal.

Voor mij als moeder is het dit jaar mijn kinderen loslaten. Dochter van 10 jaar die in februari naar Zuid-Afrika ging voor 1,5 week. En nu mijn oudste buiten Roosendaal laten reizen 4 dagen per week. Een kernwaarde van mijzelf is vrijheid, en die gun ik mijn dochters ook. Ik krijg er zelfstandige, krachtige dochters voor terug. Hoe mooi is dat!✨

Hoe vrij ben jij? Neem jij de regie over je leven? Doe jij wat je wil? Of doe jij wat je omgeving van jou verwacht? Hoeveel lef heb jij om de ruis weg te halen? Laat het me weten onder dit bericht of in een PB. Ik wens je nog een prachtige Hemelvaartsdag!☀️

P.S.: Ik heb een mooi programma om de ruis in je hoofd en in je leven een andere wending te geven. Als je hier meer over wil weten stuur me een mail op: hester@soulsounds.nu

Regelmatig geef ik een Sound Journey voor diepgaande rust en ontspanning in je hoofd en lichaam. Aanmelden kan per mail. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *