Als ik ergens een tijdje ben waar harde muziek is, heb ik daarna altijd even een piep in mijn oren. Een aanhoudend geluid. Als het helemaal stil is om mij heen, hoor ik het extra goed. Dat geluid verdwijnt gelukkig snel weer. Maar wat nou als je altijd een piep of suizen hoort? Dit wordt ook tinnitus of oorsuizen genoemd. Ik kan me voorstellen dat het niet fijn is om dit dag in dag uit te horen.

Tinnitus is een veelvoorkomende klacht die vaak onbesproken blijft, maar het is belangrijk om te realiseren dat het meer mensen treft dan men zou verwachten. Voor velen lijkt de constante piep of ruis in hun oren een alledaags gegeven, iets waar ze aan gewend zijn geraakt. Misschien verdoezelen ze het met achtergrondgeluiden zoals een radio, om de hinderlijke ruis te verminderen. Het is moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn als dit geluid er niet meer zou zijn, wanneer je er al jaren aan gewend bent. In feite is het een normaal onderdeel geworden van het dagelijkse leven, hoewel er eigenlijk niets normaals aan is. Ondanks de wijdverspreide acceptatie van tinnitus als ongeneeslijk, is het belangrijk om te erkennen dat er nog steeds hoop is. De medische wereld mag dan misschien geen medicijn hebben gevonden, maar dat betekent niet dat we het daarbij moeten laten. Dit is waar mijn reis begint.

Ervaar jij ruis in je hoofd wat je onrust geeft? Heb je het gevoel dat stress en zorgen de overhand hebben in je leven? Hoor je letterlijk geluiden in je hoofd die tot frustratie leiden?

Hoe zou het zijn als je niet meer die geluiden hoort? Als er rust en helderheid is in je hoofd en ook in je leven. Welke ruimte schept dit voor jou? Welke mogelijkheden heb je dan?

Mocht je voelen dat je hierbij hulp nodig hebt, neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier op de website of: hester@soulsounds.nu Dan maken we een telefonische afspraak om te kijken of mijn programma ‘Een ruisvrij hoofd’ iets voor jou is.

Ik geef Sound Journeys waarbij je kan ervaren wat klanken en trillingen met je doen. En je kan gelijk met mij kennismaken. Wil je hier een keer bij zijn, houd dan mijn website in de gaten of volg me op social media voor de data.

Let the sounds fill your body, mind and soul.

Lieve groet,

Hester

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *